oldalak

Archívum

2011.05.06. 17:10 Kazi László

Hírek

 
  
 MAVAMSZ Közgyűlés
2011.03.26.
 
A Magyar Veteránautós és Motoros Szövetség 2011. március 26-án Vácott rendezte meg Közgyűlését.      A helyszín az eddigi évektől eltérően vidéken volt, Vác Város Önkormányzatának történelmi dísztermében gyűltek össze a küldöttek és talán az idei első kellemes tavaszi időnek is köszönhetően oldtimer járműveik egy része a város Főterén. A Közgyűlésen a MAVAMSZ rendes tagjai közül 26 tagszervezet képviseltette magát, amely a korábbi éveknél jobb részvételi arányt jelent.
A megjelenteket Jankó István elnök köszöntötte, majd első napirendi pontként értékelte az elmúlt egy év szövetségi munkáját. Bemutatta a tavalyi Közgyűlés óta felvételt nyert új tagokat, tájékoztatta a megjelenteket a FIVA és muzeális minősítés aktuális kérdéseiről, a különböző hatóságokkal folytatott egyeztetésekről, tárgyalásokról. Külön szólt a muzeális minősítés szigorításáról, a minősítő helyek munkájáról, továbbá tájékoztatta a Közgyűlésen megjelentek arról, hogy dr. Gárdos Zoltán után - aki a FIVA Jogi Bizottságának a tagja - újabb elnökségi tagunk került be a FIVA vezetésébe, Tomcsányi Lászlót a Ljubjanai FIVA Kongresszuson a rendezvény bizottság tagjává választották.
Warvasovszky János gazdasági igazgató ismertette a Szövetség 2010-es mérlegét, pénzügyi eredményeit, a 2011-es év terveit. Számos észrevétel és hozzászólás után az Elnökségi beszámolókat, valamint a Számvizsgáló Bizottság beszámolóját a Közgyűlés elfogadta.
Lakatos Miklós és Dedeó Gyula - részben kérdésekre adott válaszokként - részletesen tájékoztatták a megjelent küldötteket a FIVA- és a muzeális minősítés gyakorlatban felmerülő kérdéseiről, gondjairól, de nem utolsó sorban a sikereiről is. Az Elnökség tervei között szerepel továbbá a 2010-es Közgyűlést követően megtartott sikeres kötetlen, informális megbeszélés ismételt összehívása is, amelyre előre láthatólag ezúttal ugyancsak vidéken kerül sor, a pontos helyszín még nem került kijelölésre.
A Közgyűlés végén dr. Néveri István jogi igazgató javaslatára az Alapszabály néhány technikai jellegű módosítására, pontosítására került sor. A módosított Alapszabály már olvasható a Szövetség honlapján is.
Örömteli, hogy a Közgyűlésen viszonylag nagy számban megjelent küldöttek aktívan és nem utolsó sorban építő jelleggel vettek részt, elősegítve az Elnökség két Közgyűlés közötti sok időt, energiát és olykor anyagi áldozatot nem kímélő, de eredményes munkáját. Hasznos lenne, ha a tagszervezetek és tagjainak, vezetőinek aktivitása a Közgyűléseken túl a hétköznapi munkában is fokozottabban jelentkezne.
 
Budapest, 2011. április 4. /MAVAMSZ/
 
 
 

 
 
Veteránoknak ötéves műszaki!
 
A Magyar Közlöny ez évi 170. számában megjelent az 5/1990. számú Köhém-rendelet módosítása, amely a muzeális járművek részére 5 évre emelte az időszakos műszaki vizsga periódusát. Ezzel a műszaki és oldtimer-vizsga időtartalma szinkronba került, aki teheti, igyekezzen ennek figyelembevételével jelentkezni a minősítésre.
 
A hírt közreadó MAVAMSZ közlemény felhívja a figyelmet: a műszaki vizsga érvényességi idején belül is a jármű vezetőjét terheli a felelősség annak megállapításáért, hogy a jármű a biztonságos közlekedésre alkalmas állapotban van-e.
 
/Veterán/

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása